BIZIT plus

Donald Trump opet na platformi YouTube

Bivši američki predsednik Donald Trump ponovo ima pristup platformi YouTube, a na Twitteru se pojavilo obaveštenje da kanal opet radi i da jutjuber može da postavlja nove sadržaje.

PCPress.rs Image
DES MOINES, IOWA – OCTOBER 09: Former President Donald Trump speaks to supporters during a rally at the Iowa State Fairgrounds on October 09, 2021 in Des Moines, Iowa. This is Trump’s first rally in Iowa since the 2020 election. (Photo by Scott Olson/Getty Images)

U saopštenju stoji da su pažljivo razmotreni rizici od raspirivanja mržnje i pozivanja na nasilje u stvarnom svetu, te da se nakon toga došlo do zaključka da kandidati u predstojećim izborima moraju da imaju jednake šanse. To naravno ne znači apsolutnu slobodu, pa će sadržaji morati da budu u skladu s pravilima korišćenja.

Trump je s platforme proteran u januaru 2021. godine, nakon napada na zgradu Kapitola. Tom prilikom je uklonjen video koji je podstrekivao napad, a vlasniku naloga je zabranjeno da deli nove sadržaje. Odluka aludira da će se Trump kandidovati na izborima koji su zakazani za 2024. godinu, a Facebook, Instagram i Twitter su zabrane ukinuli još pre nekog vremena.

Pročitajte i:  Preskakanje: YouTube ima novu AI opciju

Izvor: The Verge

Facebook komentari: