BIZIT plus

Donald Trump osnovao društvenu mrežu – blog

Bivši predsednik SAD-a, Donald Trump, otvorio je sopstveni blog nakon višemesečnog obećanja. Na platformi će se naći Trump-ovi komentari koje ljudi mogu lajkovati ili prijaviti putem svojih e-mailova i brojeva telefona. Korisnicima je takođe dozvoljeno da dele Trumpove postove na Facebook-u i Twitter-u.

Donald Trump psnovao svoju društvenu mrežu-blog.

Trump pronalazi novi način komunikacije sa svojim pristalicama

Opcija deljenja na Twitter-u trenutno nije dostupna, ali Facebook omogućava svojim korisnicima da dele Trumpove objave. Iako je platforma formalno pokrenuta 4. maja, postoje postovi koji datiraju od 24. marta. Trump u najnovijoj objavi najavljuje svoju platformu, karakterišući je kao mesto slobodnog i sigurnog govora. Bivši predsednik će pomoću svog bloga moći da komunicira sa svojim pristalicama.

Pokretanje Trumpove platforme dolazi samo dan pre nego što je nadzorni odbor Facebook-a razmatrao odluku da li će Trumpu biti dozvoljeno da se vrati na Facebook i ostale društvene mreže koje su u vlasništvu ove kompanije, poput Instagram-a. Trumpu je zabranjen pristup na Facebook-u i Twitter-u u januaru ove godine nakon što su desničarski ekstremisti upali u američki Kapitol, gde je poginulo petoro ljudi. Pretpostavka je da je novu platformu napravila Campaign Nucleus, kompanija za digitalne usluge koju je osnovao Trumpov bivši menadžer kampanje Brad Parscale.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: