Dota 2 International možda neće biti održan u Švedskoj

Međunarodni turnir Dota 2, jedno od najvećih takmičenja u esportu na svetu, možda se neće održati u Švedskoj kako je prvobitno planirano.

PCPress.rs Image

eSport nije prihvaćen u sportskoj federaciji

Tokom prethodne godine, Stockholm Live i Visit Stockholm uveravali su organizatore turnira da će igrači dobiti sva prava koja inače dobijaju i elitni sportisti drugih sportova u Švedskoj. Međutim, Valve objašnjava da se to neće desiti, jer su pre dve nedelje obavešteni da je Švedska sportska federacija glasala da ne prihvata esportove u sportskoj federaciji. Valve je takođe pokušao da prekvalifikuje International kao „elitni sportski događaj“ sa ministrom unutrašnjih poslova, ali im je to odbijeno. Kao rezultat, bilo ko, ko pokuša da nabavi vizu za putovanje u Švedsku za TI10 (uključujući igrače i osoblje) biće uskraćen.

Budući da se potencijalni događaj u Švedskoj promenio, Valve kaže da sada istražuje moguće alternative negde u Evropi, da ugosti The International, ali oseća da će i dalje moći da održi događaj ove godine. Valve je ubeđen da će u oba slučaja imati rešenje, i da će se TI10 u Evropi održati, kao i da će u vrlo bliskoj budućnosti moći da obraduje publiku i fanove. Uprkos neizvesnosti oko mesta gde će se The International održati, kvalifikacije za turnir, koji će imati nagradni fond od 40 miliona dolara, počele su 23. juna prema unapred planiranom rasporedu.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: