BIZIT 2022

Dragocena umetnička dela Dalija i Goje oštećena dok je posetilac slikao selfi

Ljudi imaju tendenciju da preuzmu nerazumne rizike kada pokušavaju da uhvate savršenu selfi fotografiju. Ponekad možda i nisu svesni svog okruženja i to može dovesti do katastrofalnih posledica. Devojka u Rusiji se našla u veoma nezgodnoj situaciji nakon što je njen pokušaj snimanja selfija rezultirao oštećenjem dragocenih umetničkih dela Salvadora Dalija i Franciska Goje.

PCPress.rs Image

Devojka koja je očigledno posetila International Arts Center u Jekaterinburgu u Rusiji, slučajno je udarila i oborila strukturu koja je držala dva umetnička dela, pokušavajući da napravi selfi, prema rečima ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova i državne novinske agencije TASS.

MUP je objavio snimak video nadzora na internetu koji prikazuje prostoriju u kojoj se nalaze posetioci koji gledaju izložbu i trenutak kada je struktura sa dva umetnička dela oborena, a iza strukture se može videti osoba koja stoji.

Umetnička dela koja su oštećena u padu su bakropis Franciska Goje iz serije Los Caprichos i Dalijeva interpretacija tog Gojinog dela. Zaposleni u galeriji rekli su novinskoj agenciji da je ram i staklo na Gojinom delu slomljeno dok je Dalijevo delo pretrpelo i štetu na samoj slici.

Jekaterinburg nije pokrenuo krivični postupak protiv devojke koja je kasnije objasnila da je stalak bio dodirnut slučajno kada su pokušali da uhvate selfi sa slikama u pozadini.

Pročitajte i:  Rusi ne napuštaju svemirsku stanicu

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,