Dream Cycle i druge dobre igre

The Indie Houses je nova inicijativa koja okuplja sedam nezavisnih gejming studija, koji zajedničkim snagama pokušavaju da obezbede ravnopravan tretman za svoje igre. Nedavno su organizovali i svoj prvi događaj – Indie Houses Direct, prezentaciju koja je potrajala sat vremena i tokom koje je predstavljeno 35 novih igara.

PCPress.rs Image

Inicijativu trenutno čine Raw Fury, Akupara Games, Fellow Traveller, Neon Doctrine, Those Awesome Guys, Whitehorn Games i Toge Productions. Među njima su i oni koji su ranije objavljivali igre poput The Darkside Detective, Manifold Garden, Genesis Noir, Dandara, te Calico. Cilj im je da podrže male projekte i nezavisne developere kojima nije uvek lako da se izbore za svoje mesto.

Među najavljenim igrama se našlo i nekoliko koje zaslužuju pažnju:

Dream Cycle

Ovo je jeziva igra, istraživanje u prvom licu. Igrač ulazi u zemlju snova, gde može da koristi zamke i vradžbine, a kako bi se sačuvao od svih opasnosti koje vrebaju. Dostupna je onima koji žele Early Access.

Devilated

Vrlo brutalna pucačina u prvom licu je očigledno inspirisana igrom Quake. Rana verzija je već dostupna na Steamu, dok verzija za konzole stiže 2022. godine.

Pročitajte i:  Minecraft: Protiv stresa i anksioznosti

Gone Viral

Oni koji su je isprobali tvrde da izgleda potpuno manično, što obećava uzbuđenje. Već je dostupna na Steamu, pa svi zainteresovani mogu da postanu viralni.

Kana Quest

Iako je objavljena još u martu 2020, ova igra za učenje japanskog jezika tek sada privlači pažnju. U pitanju su slagalice uz pomoć kojih se uče japanski slovni znakovi, a ljubitelji jezika mogu da je nabave upola cene.

Lake

Lake je igra za ljubitelje osamdesetih godina prošlog veka, budući da je radnja smeštena u 1986. Mlada poslovna žena se vraća u rodni grad, pa je prinuđena da uspori i upozna ljude oko sebe. Već je dostupna na Steamu, te je svet otvorena za sve one kojima nedostaje retro atmosfera.

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.