BIZIT plus

Drugi neće moći da gledaju vaš ekran

Sigurno da vam je poznat onaj osećaj kada uhvatite nekoga da posmatra vaš ekran, u prevozu, na poslu, u društvu. Apple kao aposlutni vladar u polju privatnosti, priprema patent kojim će sprečiti sve druge da vide šta se nalazi na vašem ekranu.

PCPress.rs Image

Za Apple uređaje

Apple je podneo novi patent koji je vezan za potencijalnu novu funkciju za iPhone uređaje koji će omogućiti korisnicima da gledaju sadržaj na svom ekranu kroz posebne naočare. To bi značilo da na ekranu možete samo vi kroz posebne naočare da viditi promene, dok svi drugi koji posmatraju vaš telefon ne bi videli ništa. Novi patent je podnet američkoj kancelariji za patente i žigove ove nedelje. Apple je ovu funkciju nazvao „Privacy Eyewear“ i definiše je kao sistem koji sprečava druge da vide grafičke izlaze na elektronskom uređaju.

U suštini svi koji nemaju naočare bi gledali zamagljeni ekran. Međutim, ovaj patent pokazuje planove da se mapiraju dodatne karakteristike kojim bi se čitala metrika lica korisnika. Tako da ako neko ima naočare a nije korisnik uređaja ne može da ga koristi. Za sada Apple nije potvrdio sve informacije koje su procurele, tako da još uvek sa sigurnošću nismo sigurni koje nove funkcije možemo da očekujemo.

Pročitajte i:  Apple neće morati da otvori iMessage da radi sa drugim platformama

Izvor: IndianExpress

 

Facebook komentari: