Dual SIM iPhone modeli već ove godine?

Apple bi mogao da doda veoma traženu funkciju na najmanje jedan od tri iPhone-a koje priprema za ovu jesen. Reč je o podršci za istovremeno korišćenje dve SIM kartice, nešto što je vrlo popularno na određenim tržištima, ali ne toliko u SAD-u gde je sedište kompanije.

O ovome se već ranije govorilo, ali sada je sam Apple dao potvrdu kroz kod koji je uključen u iOS 12 developer beta 5. Kao što možete videti na slici, komponenta sistema koja generiše dijagnostičke izveštaje uključuje nove reference i to „second SIM status“ i „second SIM tray status“. Drugi deo koda govori o „dual sim uređaju“. Ovo je dokaz da Apple razmatra izradu neophodne softverske podrške za dual SIM funkcionalnost za sledeću iteraciju svog mobilnog operativnog sistema. Pominjanje „second SIM tray“ podrazumeva da će postojati dva fizička slota, a ne mogućnost korišćenja SIM kartice uz eSIM.

Ranije glasine su najavljivale najveći (i najskuplji) iPhone za 2018. sa dual-SIM podrškom, i to samo za određene regione. Ova vest će takođe biti korisna osobama koje dosta putuju, pošto bi mogli da koriste nalog iz svoje zemlje zajedno sa jeftinijim iz mesta koje posećuju. Zemlje u kojima su dual-SIM uređaji najpopularniji su Nigerija, Brazil i Egipat, dok se takvi uređaji najmanje koriste u SAD-u, Kanadi i Australiji.

Pročitajte i:  Budući Samsung Galaxy satovi - kvadratni 

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,