DuckDuckGo briše piratske sajtove

Internet pretraživač DuckDuckGo se fokusira na bezbednost korisnika, pa zahvaljujući tome beleži konstantan rast. Nedavno su iz rezultata pretraživanja nestali najpopularniji piratski sajtovi, među njima i The Pirate Bay, 1337x i Fmovies.

PCPress.rs Image

Prema rezultatima s kraja 2021. godine DuckDuckGo je imao 100 miliona pretraživanja na dnevnom nivou, te beležio rast od 47%. Danas ima oko 80 miliona korisnika, a svi su izgleda ostali bez ilegalnih načina za preuzimanje sadržaja. Pored toga, tu su i druge prednosti koje poboljšavaju bezbednost. Iz kompanije su još ranije isticali da za razliku od drugih pretraživača DuckDuckGo ne prati ponašanje korisnika, te ono što pretražuju na internetu. Umesto da pravi profile, a kako bi na osnovu toga nudio personalizovane reklame, ovaj pretraživač oglase prikazuje na osnovu reči koje se ukucavaju u polje za pretraživanje.

PCPress.rs Image

Jasno je da je Google i dalje dominantan kada je pretraživanje interneta u pitanju, ali je zanimljivo da DuckDuckGo beleži konstantan porast. Broj korisnika i pretraživanja se svake godine uvećava, najverovatnije zbog toga što su mnogi sve više frustrirani time kako druge kompanije koriste njihove privatne podatke.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Kako uključiti novi tamni režim na mobilnom ili desktopu u Google Drive-u