Lincoln će predstaviti koncept električnog automobila 20. aprila

Kompanija kaže da je to „inspiracija“ za automobile koje ćete zaista moći da kupite

PCPress.rs Image

Lincoln, Fordov luksuzni brend, najavio je da će 20. aprila predstaviti „potpuno električno konceptno vozilo”. Opisujući vozilo kompanija obelodanjuje delimičan obris vozila, koje će verovatno biti manji SUV ili krosover, pošto kompanija trenutno ne proizvodi nijednu.

Trenutno ne postoje potpuno električni Lincolnovi, iako kompanija nudi tri hibrida dodataka, kako Electrek ističe. Prošle godine, kompanija je objavila svoje planove da „elektrifikuje čitav svoj portfelj vozila do 2030. godine” i obećala da će njen prvi puni EV „debitovati” 2022. godine.

Neeće biti na prodaju

Kao konceptni automobil, šta god da Lincoln pokaže sledeće nedelje, zapravo neće biti na prodaju. Međutim, u saopštenju kompanije se kaže da će delovati kao „inspiracija za potpuno električna vozila brenda koja dolaze u bliskoj budućnosti“, što, nadamo se, znači da će kompanija najaviti EV koji ćete zaista moći da kupite do kraja ove godine , ako imate dovoljno dubok džep.

Pročitajte i:  Tesla navodno odustaje od jeftine verzije EV

Ford već ima dve EV platforme koje bi se mogle koristiti za buduće električne luksuzne SUV-ove. Čini se mogućim da bi kompanija u bliskoj budućnosti mogla da najavi električni navigator zasnovan na F-150 Lightning (što bi bio zanimljiv odgovor na GM-ov električni Hummer) i krosover baziran na Mustang Mach-E. Ovo otkriće koncepta će verovatno ponuditi barem malo uvida u planove proizvođača automobila.

Izvor: theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,