Google i Epic Games – nastavak borbe

Google je zatražio od suda da ne nameće široko obuhvatne promene u prodavnici aplikacija koje je predložio Epic Games.

PCPress.rs Image

Rasprava o predloženoj zabrani zakazana je za 23. maj.

Google je podneo svoju žalbu kasno u saveznom sudu u San Francisku. Epic je prošle godine ubedio porotu da je tehnološki gigant nezakonito gušio konkurenciju. Naime, Google je to uradio svojom kontrolom nad preuzimanjem aplikacija na Android uređajima i plaćanjem developerima za transakcije unutar aplikacija.

Vilson Vajt, direktor za poslove sa vladom i javnu politiku u kompaniji Google, izjavio je u saopštenju da “bi zahtevi kompanije Epic naštetili privatnosti, bezbednosti i celokupnom iskustvu potrošača, developera i proizvođača uređaja.”

U svojoj žalbi, Google je naveo da je srodno rešenje za Play prodavnicu sa državama i potrošačima učinilo zahtev Epic-a za zabranom nepotrebnim. Mere u tom rešenju, naveo je Google, “potpuno rešavaju” navodno antikonkurentno ponašanje koje je Epic predstavio na suđenju.

U decembru je Google pristao da plati 700 miliona dolara kako bi rešio slučaj sa državama. Između ostalog, omogućio je više alternativnih opcija plaćanja za kupovine unutar aplikacija.

Pročitajte i:  Francuska kaznila Google sa 250 miliona dolara

U još jednom, još sveobuhvatnijem slučaju antimonopola, Google se sukobio sa završnim argumentima na suđenju sa Ministarstvom pravde i grupom država u sudnici u Vašingtonu. Sukob je nastao zbog tvrdnji da kompanija nepravedno dominira tržištem mobilnog pretraživanja veba.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *