BIZIT plus

DuckDuckGo dobija sinhronizaciju sa više uređaja

Nije tajna da korišćenje interneta obično znači predaju većine vaših ličnih podataka – svesno ili ne. DuckDuckGo se naplaćuje kao alternativa ovome, štiteći privatnost svojih korisnika, a sada korisnicima pruža lakši način da pristupe svojim informacijama sa više mesta. Pregledač je najavio novu funkciju sinhronizacije i rezervne kopije koja deli obeleživače, podešavanja zaštite e-maila i lozinke na svim uređajima.

PCPress.rs Image

Od sada moguće povezivanje pomoću QR koda

U osnovi, korisnici DuckDuckGo-a koji ga odaberu zbog nedostatka deljenja podataka i dalje mogu dobiti prednosti korišćenja istog pretraživača na više uređaja bez da se pitaju ko dobija pristup njihovim pretragama. Ceo proces je šifrovan od kraja do kraja, pri čemu DuckDuckGo nikada ne dobija nikakve informacije jer se ključ za dešifrovanje čuva na uređajima pojedinca.

Ažuriranje znači da pojedinci mogu da dele informacije, na primer, iz svog DuckDuckGo pretraživača na svom PC-u ili Mac-u sa svojim Androidom ili iPhone-om i obrnuto. Mobilni telefoni i tableti mogu da se povežu pomoću QR koda, dok računari zahtevaju od korisnika da unesu kod. Nema potrebe da se prijavite, ali korisnici će želeti da preuzmu PDF za oporavak. Omogućava ljudima da pristupe sinhronizovanim podacima ako se uređaj pokvari, uključujući zaštitu e-maila, koja uklanja skrivene tragače i kreira jedinstvene i privatne adrese e-maila.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *