Džepni Game Boy za ljubitelje retro dizajna

Sve je više onih koji se okreću retro dizajnu na različitim poljima, te trend nije zaobišao ni gejming u okviru kojeg nadareni dizajneri korisnike vraćaju u samo svitanje video igara.

PCPress.rs Image

Jedan od poznatijih dizajnera je i Love Hultén, koji je u okviru svoje poslednje kreacije 2015 Pixel Vision džepni gejming sistem podelio na dve varijante – prvu koja se preklapa, i drugu koja se sastoji iz jednog dela, a inspirisana je Game Boy Pocket uređajima. Tako Hultén spaja moderno sa potrebom za prošlošću, a uređaj ima dimenzije 90 x 70 x 26 mm kada je preklopljen, dok verzija koja se sastoji iz jednog dela meri 90 x 130 x 14 mm. Obe verzije imaju drvenu masku, a ovog puta se radi o lešnikovom drvetu, te svaki uređaj može da sačuva do 10 hiljada igara.

PCPress.rs Image

I jedna i druga varijanta uređaja imaju 3,5-inčni displej, rezoluciju od 480 x 320, dok se tabla za upravljanje nalazi odmah ispod ekrana, te podržavaju SNES, Megadrive, NES, TurboGrafx-16 i druge video igre. Baterija može da izdrži do pet sati neprekidnog igranja, što je više nego dovoljno čak i kada su u pitanju najstrastveniji gejmeri.

Pročitajte i:  Stižu video igre u kojima će AI generisati svaki piksel

Svaka varijanta proizvedena je u po tek 50 jedinica, te će se u prodaji naći od decembra, a po ceni od 349 evra.

Izvor: New Atlas

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,