BIZIT plus

EA traži kupca ili partnera

Electronic Arts aktivno traži partnera koji bi ih kupio, ili se spojio sa njima. Ova kompanija za proizvodnju igara već je imala razgovore sa brojnim potencijalnim partnerima, uključujući Disney, Apple i Amazon, mada javnosti nisu poznati detalji ko je od njih zainteresovan za kupovinu, a ko za aktivno partnerstvo. U drugom slučaju, EA želi da Andrew Wilson ostane na mestu CEO-a kombinovane kompanije.

ea

Poznato je da je EA počeo razgovore sa Disney-om u martu ove godine, u pokušaju da ostvari „šire partnerstvo“. Međutim, izgleda da Disney nije u ovom trenutku toliko zainteresovan za to, s obzirom da je fokusiran na svoj streaming servis. Međutim, pominje se mogućnost partnerstva sa kompanijom ESPN, koja je delimično u vlasništvu Disney-a.

Ipak, izgleda da se u razgovorima najdalje otišlo sa kompanijom Comcast, koja je ponudila spajanje NBC Universal-a i EA. U tom slučaju, Brian Roberts, Comcast CEO, imao bi većinsku kontrolu nad zajedničkom kompanijom, dok bi Wilson bio CEO. Koliko je poznato, još uvek nije ostvaren dogovor oko cene i strukture kombinovane kompanije, pa su trenutno ti dogovori „na čekanju“.

Pročitajte i:  Šta je novo u Windows 11 Moment 5, prvom ažuriranju u 2024. godini

Dok se ne desi neki od željenih scenarija, EA nastavlja da funkcioniše kao nezavisna kompanija. Iz kompanije ne žele da komentarišu ove navode, ali je po svemu sudeći to reakcija na nedavnu najavu Microsoft-a da će kupiti Activision Blizzard za 68.7 milijardi dolara.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: