BIZIT plus

G7 pozivaju na bržu regulaciju kriptovalute

Kriptovalute su deo stvarnosti a ubrzo će postati i deo „svakodnevne ekonomije“.

PCPress.rs Image

Kriptovalute potrebne ekonomiji?

Ukrajina je dobila pomoć kroz kriptovalute, modna industrija dozvoljava plaćanje kriptovalutama, picu takođe možemo da platimo Bitcoinom. I dok se čini da je reč o ekskluzivnim mogućnostima, kriptovaluta se približava našoj svakodnevnici. Većini još uvek nije najjasnije o čemu se tu radi i šta je uopšte Bitcoin, dok neki nagađaju o čemu je reč, manjina rudari i otvara posebne novčanike, kriptovalute ulaze u nestabilnu ekonomiju. Postavlja se pitanje na koji način će „virtuelni novac“ da utiče na ekonomiju? Da li je kriptovaluta i smišljena kako bi se spasio ekonomski balon koji lebdi nad SAD-om i EU?

Da je kriptovaluta više nego potrebna ekonomiji danas potvrđuje i najnovija vest a to je da su najviši svetski finansijski lideri u četvrtak pozvali na brzu i sveobuhvatnu regulativu kriptovaluta. Prema saopštenju na ovu odluku ih je nagnao brzi nestanak stabilne valute Terra koji se dogodio prošle nedelje.

Međutim, regulacija kriptovalute se nije događala pre nekoliko godina kada nestane neka od njih. To se tada posmatralo kao normalno, očekivano, kao da je reč o nečemu što nikoga ozbiljnog ne zanima. Kriptovalute su se doživljavale kao Internet prevare, a mejnstrim je širi sliku o „lakovernosti“. Kako smo od te tačke došli do toga da Bajdenova administracija traži razmatranje kriptovalute u okviru federalnih rezervi?

Pročitajte i:  Bitcoin troši više od dva procenta električne energije u SAD-u

Izvor: UsNews

Facebook komentari: