BIZIT plus

eBay – proširenom realnošću do lakšeg pakovanja

Ako ste neko ko prodaje razne stvari putem oglasa, webshop-a ili platformi kao što je eBay, znate da ponekad odabir odgovarajuće veličine kutije za željeni predmet koji šaljete kupcu može biti nezgodan. To je zato što kompanije naplaćuju na osnovu veličine/težine kutije, što znači da ako možete da izaberete odgovarajuću ambalažu, potencijalno možete da uštedite troškove.

PCPress.rs Image

eBay, kao najveća internet prodavnica na kojoj i obični korisnici mogu da prodaju svoje stvari, napravio je korak u pozitivnom smeru kad je reč o lakšem pakovanju. Koristeći Google-ovu ARCore tehnologiju izradili su mobilno rešenje koje smešta predmete predviđene za slanje u virtualnu kutiju. Uz pomoć kamere na mobilnom uređaju i tehnologije koja je “svesna” veličine prostora, korisnici standardne eBay mobilne aplikacije sada mogu i na ovaj način da izmere svoju pošiljku, i da izaberu različite veličine kutija za slanje paketa. Ovaj dodatak mobilnoj aplikaciji razvili su eBay-evi inženjeri na nedavnom Hack Week-u, tradicionalnom godišnjem takmičenju na kojem zaposleni pokušavaju da osmisle inovacije koje poboljšavaju korisničko iskustvo.

Pročitajte i:  Google Pixel 9 serija imaće tri modela telefona

Za one koji su zainteresovani i imaju kompatibilan uređaj, ažurirana aplikacija eBay može se preuzeti preko Google Play Store-a. Kompanija je takođe izjavila da postoje planovi za proširenje slične funkcionalnosti na iOS verziju aplikacije koristeći Apple-ov ARKit, ali se ne pominje kada će se to dogoditi.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: