BIZIT plus

Edge browser baziran na Chromium-a stiže kroz Windows Update

Microsoft-ov browser Edge, zamenio je Internet Explorer 2015. godine, ali se pokazalo da time nije uspeo mnogo da promeni mišljenje korisnika o njegovoj upotrebi. Prošle godine su zato napravili veliki rez i sa sopstvenog EdgeHTML engine-a, prešli su na Google-ov open-source Chromium framework. Prva verzija takvog Edge browser-a pojavila se u januaru ove godine.

PCPress.rs Image

Do sada zasebno, od sada uz Windows

Chromium-zasnovan Edge je do sada bio dostupan samo kao zaseban alat, koji je morao da se ručno preuzme i instalira. Međutim, Microsoft je odlučio da to promeni i novi Edge će biti deo Windows Update-a. U kompaniji smatraju da će na taj način uspeti da obezbede veću bazu korisnika.

S obzirom da deli isti kod kao i Chrome, ova dva browser-a su po funkconalnosti postali slični. Povećana je kompatibilnost prikaza sajtova, a neki korisnici su prijavili i da Edge koristi manje resursa od Chrome-a. Takođe, Edge može sada da koristi i Chrome ekstenzije, koje su hostovane u Microsoft prodavnici.

Sa korisničke strane, kada se Edge instalira kroz Microsoft Update, Windows će automatski migrirati sva podešavanja, bookmark-e i druge stvari, tako da će proces nadgradnje proteći glatko.

Pročitajte i:  AI kompanije za suzbijanje slika zlostavljanja dece 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: