BIZIT plus

Eksperimentalna funkcija Microsoft Edge-a vam omogućava da ručno dodate lozinke

Microsoft radi na novoj verziji Edge-ovog ugrađenog menadžera lozinki sa podrškom za opciju koja će vam omogućiti da ručno dodate lozinke.

PCPress.rs Image

Funkcija je prvi put dodata u Chrome Canary

Trenutno, ako želite da sačuvate lozinke u Edge-u, potrebno je da posetite novu lokaciju, unesete svoju lozinku i zatim je dodate u browser kada se to od vas zatraži. Sa Edgeovim predstojećim ažuriranjem menadžera lozinki, možete ih ručno dodati. Kao rezultat toga, ne morate da posećujete nove sajtove ili unosite lozinke ili uvozite lozinke iz drugog browsera. Vredi napomenuti da je ova funkcija prvi put dodata u Chrome Canary i da se čini da je Microsoftova implementacija zasnovana na radu Google inženjera. Nova alatka je već dostupna u Microsoft Edge Canary i može se omogućiti iz Profile > Saved passwords. Sada ćete imati novo dugme „Add password“ pored okvira za lozinku. Microsoft A/B testira ažurirani dijalog menadžera lozinki i još nije jasno kada će ova funkcija početi da se prikazuje korisnicima, ali to očekujemo u sledećem velikom ažuriranju Edge-a. Pored toga, Google radi na novoj promeni specifičnoj za Windows koja bi koristila Chrome-u i Microsoft Edge-u. Prema objavi na Chromium-u, budućoj verziji Chrome-a ili Edge-a biće dozvoljeno da preuzme boje iz Windows-a i primeni ga na različite oblasti browsera. Već možete da primenite boju na title bar, a sledeće ažuriranje će takođe dodati isti efekat elementima kao što su tekstualna polja, padajući meniji, elementi dugmadi itd. Ova funkcija će biti dostupna i na Windows 10 i na Windows 11.

Pročitajte i:  Važna funkcija privatnosti u Chrome-u još jednom je odložena 

Što se tiče poboljšanja dizajna, Google je potvrdio da će automatski omogućiti zaobljene uglove u Chrome-u kada se detektuje Windows 11. Trenutno su zaobljeni uglovi podrazumevano onemogućeni i treba ih omogućiti iz flag menija. Ovo će se promeniti u budućem izdanju Chrome-a. Ako ne možete da čekate zaobljene uglove, jednostavno omogućite oznaku menija u stilu Windows 11 u flag meniju (Chrome://flags). Eksperimentalni flag je dodat Chrome-u sa verzijom 96 i zaobljeni uglovi se trenutno primenjuju na meni sa desnim klikom ili samo na glavni meni. Za razliku od Microsoft Edge-a, Chrome ne podržava Windows 11 Mica materijal, ali samo je pitanje vremena kada će ga omogućiti i Google.

Izvor: Windowslatest

 

Facebook komentari: