Ekstenzija za vraćanje “dislike” broja na YouTube

Dobra vest za one kojima nedostaje broj dislike-a na YouTube-u! Postoji način za vraćanje broja nesviđanja i zavisi od ekstenzije vašeg Browser-a.

PCPress.rs Image

“Vrati YouTube dislike”

Izvesni Dmitri Selivanov, kreirao je ekstenziju otvorenog koda za Chrome i Firefox, koja može vratiti izgubljeni “dislike” pregled. Ekstenzija se zove “Return YouTube Dislike” i već je privukla više od 50.000 korisnika. Softver je u ranoj alfa verziji, ali funkcioniše onako kako bi trebalo: učitate YT video, a ekstenzija dodaje “dislike” pregled ispod njega.

Ekstenzija povlači broj dislajkova, pristupajući Google-ovom YouTube API, koji otvara pristup video-platformi. U tom smislu, broj nesviđanja koji možete da vidite trebalo bi da je precizan, a ne okviran. Međutim, postoji i loša vest. Google planira da API ugasi 13. decembra.

Selivanov je uspeo da arhivira brojeve nesviđanja za različite YT video snimke širom platforme. Kada se API ugasi, ekstenzija će preći na kombinacije arhiviranih dislike- statistika, procene izvedene iz korisničkih podataka i procene izvedene iz odnosa prikaz/sviđanje, za videe čiji dislajkovi nisu arhivirani i zastarele dislike arhive. Uzevši u obzir da je u pitanju statistika, očekuje se da će tačnost u pogledu procene nesviđanja opasti (naročito kada su novi video snimci u pitanju).

Pročitajte i:  YouTube zaista mrzi blokatore reklama, počinje da preskače i isključuje zvuk na video snimcima

Korisnost pregleda nesviđanja

I Selivanov, kao i svi mi, uostalom, misli da je broj dislajkova izuzetno koristan, jer na osnovu njega stičemo predstavu o tome da li je video vredan pažnje i kako je, objektivno gledano, ocenjen. Neki komentatori izražavaju ogorčenost, tvrdeći da je YouTube doneo odluku o ukidanju dislajkova, zbog navodnog pritiska uticajnih kompanija, ispod čijih se videa pojavljivao nedopadljiv broj dislajkova i loših komentara. Dok se komentari mogu obrisati, dislajkovi ostaju. Podsećanja radi, YouTube je doneo odluku da funkciju dislike pregleda ukine, zbog navodne zloupotrebe iste radi uznemiravanja. Možda će uskoro ukinuti i komentare?

Izvor: PCMag

 

 

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: