LG je imenovao novog direktora za elektroniku

William Cho će preuzeti vođstvo kompanije LG Electronics-a od 1. decembra.

PCPress.rs Image

William Cho je dugo u kompaniji

LG je imenovao novog generalnog direktora koji će voditi poslovanje vezano za elektroniku. Počev od 1. decembra, trenutni direktor strategije William Cho će zameniti Bong-seok Kwon-a na mestu izvršnog direktora kompanije LG Electronics.

Kwon će biti na čelu glavne holding kompanije LG. William Cho je u kompaniji LG Electronics od 1987.godine. Ranije je bio na pozicijama kao predsednik LG-ija za Kanadu, a kasnije je imao istu ulogu u samo za LG u Australiiji i za LG u Americi.

William Cho preuzima mesto izvršnog direktora možda na prekretnici za kompaniju. Nedavno je kompanija potvrdila da zatvara svoje mobilno poslovanje, nakon što nije ostvarila profit u 23 uzastopna kvartala, a gubici su konstatno nastavili da rastu.

U ovom trenutku, LG Electronics je verovatno najpoznatiji po svojim televizorima i monitorima, ali se i tamo suočava sa teškom konkurencijom od strane Samsung-a i raznih kineskih konkurenata.

Međutim, Cho će imati pomoć od nekolicine rukovodilaca koje je kompanija prebacila na nove pozicije. Jedan od njih je Ik-hwan Jang koji će zauzeti čelnu poziciju u jedinici za poslovna rešenja kompanije. Jang je nedavno bio odgovoran za nadgledanje LG-jevog IT poslovnog portfelja i pomogao da LG postane moćna kompanija za monitore.

Pročitajte i:  Novi LG OLED i QNED televizori sa pojačanim AI procesorom menjaju pojam kućne zabave

Izvor: Engadget

Facebook komentari: