ASUS Zenbook

Elon Musk i Apple ne priznaju priču o njegovom dolasku na poziciju izvršnog direktora

Elon Musk je prema pisanjima u knjizi o Tesli zahtevao da postane izvršni direktor Apple-a u telefonskom razgovoru 2016. sa sadašnjim izvršnim direktorom Timom Cookom. Kako knjiga govori, Cook je predložio Musku da Apple kupi Teslu, a Musk je na to odgovorio da želi da bude izvršni direktor.

Elon Musk i Apple ne priznaju priču o njegovom dolasku na poziciju izvršnog direktora.

Musk navodi da Tim Cook i on nikada nisu razgovarali

Cook se navodno složio sa predlogom, ali je Musk pojasnio da želi da bude izvršni direktor Apple-a. Međutim, i Musk i Apple su sugerisali da do razgovora nije moglo doći jer Musk i Cook nikada nisu razgovarali. Musk je na Twitter-u objavio da Cook i on nikada nisu razgovarali niti pisali jedan drugom. Takođe je rekao da je pokušao da se sastane sa Cookom u vezi Apple-ove kupovine Tesle, ali je Cook odbio sastanak.

Musk navodi da je veliki deo knjige lažan. Ubrzo nakon što je tvitovao da nikada nije upoznao Cooka, Musk je izrazio podršku Epic-u u borbi protiv Apple-a i njegovih pravila u App Store-u. On je izjavio da su naknade za Apple-ove prodavnice aplikacija globalni porez na internetu i da je Epic u pravu.

Pročitajte i:  Xiaomi prestigao Apple po broju prodatih telefona

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.