ERP 2024

Elon Musk, NASA i marihuana

NASA je najavila da planira da sprovede skupa istraživanja o bezbednosti u okviru kompanija SpaceX i Boeing, a nakon što je Elon Musk koristio marihuanu u javnom programu.

PCPress.rs Image

Naime, i jedna i druga kompanija trenutno rade na letelicama koje bi u budućnosti trebalo da budu zadužene za transport NASA-inih astronauta u kosmos, a bezbednosna istraživanja zahtevaće nekoliko meseci rada, te na stotine intervjua. Odluka o istrazi doneta je nakon što je Musk u septembru koristio marihuanu u programu koji se emitovao uživo, te izazvao veliko interesovanje medija, bez obzira na to što je program sniman u Kaliforniji gde je upotreba marihuane u rekreativne svrhe legalna. Problem je u tome što su NASA i američka vojska protiv legalizacije marihuane, a naročito kada su u pitanju kompanije sa kojima blisko sarađuju.

PCPress.rs Image

Iz NASA-e kažu da će se istraga koncentrisati na korišćenje narkotika na radnom mestu, a za koje se smatra da je protiv pravila o bezbednosti, naročito u kompanijama koje rade na servisima koji utiču na sudbinu čitavog američkog naroda. Iz obe kompanije su stigla saopštenja u kojima se tvrdi da je bezbednost na prvom mestu, te da su integritet i kvalitet proizvoda prioriteti u poslovanju, dok između redova može da se pročita da je reakcija preterana, te da nije bilo indikacija da se u okviru bilo koje od navedenih kompanija slobodno koristi marihuana, alkohol, te bilo koje drugo opojno sredstvo.

Pročitajte i:  Starship u orbiti, sledi povratak

Izvor: The Verge

Facebook komentari: