Elon Musk vratio Twitter nalog Donalda Trampa

Nalog Donalda Trampa ponovo se pojavio na platformi nakon što je Musk anketirao korisnike.

PCPress.rs Image

Veliki povratak?

Elon Musk je vratio nalog Donalda Trampa na Twitteru nakon što je pitao korisnike da li bi predsedniku SAD trebalo da bude dozvoljeno da se vrati na platformu – vraćajući se na obećanje da neće ukinuti zabranu naloga pre nego što uspostavi „moderacioni savet“.

Ovaj potez poništava zabranu koja je bivšeg predsednika držala van sajta društvenih medija otkako je pro Trampova mafija napala američki Kapitol 6. januara 2021. godine dok je Kongres bio spreman da potvrdi izbornu pobedu Džoa Bajdena.

Musk je to objavio u ranim jutarnjim satima u nedelju nakon što je održao anketu u kojoj se od korisnika Twittera tražilo da odgovore sa „da“ ili „ne“ o tome da li Trampov nalog treba da bude vraćen. „Za“ je pobedilo sa 51,8%. Musk je na Twitteru napisao: „Narod je progovorio. Tramp će biti vraćen na funkciju. Glas naroda, glas Boga.“

Pročitajte i:  Bivši izvršni direktor Twittera i drugi rukovodioci tuže Musk-a

Trampov nalog je od tada ponovo aktiviran, iako nije jasno da li će se Tramp vratiti, s obzirom na to da su milioni uloženi u Truth Social. Nedooljivi twitteraš pre nego što je zabranjen, rekao je da se neće ponovo pridružiti platformi društvenih medija čak i ako mu nalog bude vraćen.

U Truth Social su uloženi milioni. Tramp se nije oglasio na mreži koja je njegova, iako se znalo da ima potencijala da sruši gotovo sve društvene mreže. Već sa početkom rada ove mreže pojavili su se „kvarovi“ koji su sasvim neobični. Prvi od njih je bio da nije moguće otvoriti nalog. Kako  je moguće da je uložen toliki novac u društvenu mrežu na kojoj nije moguće otvoriti nalog?

Da li je SocialTruth sve vreme bio neka vrsta lažnog vojnika na kojeg se rival koncentrisao i nije primetio trojanskog konja? Da li možemo da verujemo u ispravnost ankete koju je ponudio Musk kao objašnjenje? Smemo li da kažemo da je anketa nameštena? Možda i smemo a možda i nije. Međutim, svakako ostaje činjenica da upravo Musk vraća nalog Trampu.

Pročitajte i:  Tesla navodno odustaje od jeftine verzije EV

Da li je reč o dobrom poslovnom potezu? Povratak Trampa na Twitteru je svakako bolje od svakog sektora marketinga za popularnost ove mreže. Da li ova vest otvara jedan drugi pogled na agoniju kupovine Twittera?

Setimo se Twitterove samovolje tokom političkih izbora u SAD-u. Progona Trampa, gašenje mreže, demonstriranje sile. Twitter je posle nekoliko meseci, pao u ruke Muska. Tramp ponovo ima nalog, a Twitter u svom obliku tadašnje moći više ne postoji. Treba videti i Metu koja je sasvim dezorjentisana da se više ne zove ni Facebook.

Autor teksta neće tvrditi da su Musk i Tramp radili zajedno, ali ono što se može sagledati jeste da su promene tektonske.

Izvor: inews.co.uk

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,