PC Press Studio

Twitter će možda dobiti sopstveni sistem plaćanja

U 2021. godini, Twitter je pokrenuo funkciju za dojavu u aplikaciji koju ljudi mogu da koriste za slanje novca kreatorima, ali mora biti povezana sa procesorom plaćanja treće strane da bi funkcionisala. Međutim, Twitter će možda imati sopstveni sistem plaćanja.

Twitter će možda dobiti sopstveni sistem plaćanja

Elon Musk ne staje sa uvođenjem novina u Twitter-u

Novi vlasnik Twitter-a otkrio je da zamišlja budućnost u kojoj korisnici mogu da povežu svoje bankovne račune sa Twitter-om, omogućavajući im da šalju novac jedni drugima. Iako će verovatno proći mnogo vremena pre nego što vidimo da se to dogodi, kompanija je prošle nedelje podnela registracionu dokumentaciju za obradu plaćanja Ministarstvu finansija.

Musk je izjavio da web sajt treba da omogući monetizaciju kreatorima kako bi ih privukla da objave svoj rad na platformi. Takođe je razgovarao o tome kako će korisnici moći da izvlače novac sa Twitter-a povezujući svoje bankovne račune, nagoveštavajući sistem sličan PayPal-u.

Ovo je samo jedna od promena koje je Musk planirao za društvenu mrežu. Twitter Blue pretplata od 8 dolara mesečno koja korisnicima daje pristup trenutnoj verifikaciji naloga bila je jedna od prvih promena koje je primenio nakon preuzimanja kompanije. Twitter će i dalje verifikovati vladine subjekte, poznate ličnosti, izdavače i druge javne ličnosti drugom sivom „zvaničnom“ oznakom, ali su velike plave značke sada rezervisane za pretplatnike koji plaćaju.

Pročitajte i:  Bluesky postovi su konačno otvoreni za javnost 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: