ERP 2024

Elon Musk predstavio konačan izgled Starship letelice

Nije tajna da SpaceX već neko vreme radi na letelici Starship, ali se do sada pojavilo malo ilustracija koje bi ukazivale na to kako će brod izgledati kada svi radovi budu privedeni kraju. Elon Musk je odlučio da to promeni, te je na svoj Twitter nalog postavio ilustracije koje prikazuju kako će letelica izgledati kada bude bila završena.

PCPress.rs Image

Nova raketa je prethodno bila poznata kao „BFR“, a zamišljeno je da putnike ponese na put u kosmos, oko Meseca, i sve do Marsa. Musk je već ranije objavio da bi sa testiranjem rakete trebalo da se počne već 2019, u okviru takozvanih „vertikalnih letova“, gde bi raketa trebalo da se lansira u kosmos, da bi se brzo nakon toga ponovo spustila na Zemlju. Tokom test letova će se, kako je objavio Musk, upotrebiti tri motora sledeće “Raptor” generacije, koji će, kako se veruje, omogućiti da raketa bezbedno poleti, te da se bezbedno spusti natrag na Zemlju.

Pročitajte i:  Prvi Neuralink implant u čovekovom mozgu

Starship letelicu mnogi već upoređuju sa raketama iz naučnofantastičnih sadržaja koji su mogli da se vide pedesetih godina prošlog veka, pa bi čovečanstvo uskoro moglo da ostvari snove koji traju više od šezdeset godina.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: