N Central domination

Tesla Autopilot kao spas na klizavim putevima

U saobraćajnoj nezgodi koja se nedavno dogodila na autoputu u blizini Montreala , te je zabeležena na video snimku, Autopilot Tesla Model-a 3 uspeo je da povrati ravnotežu automobila nakon što je vozač izgubio kontrolu. Problem je nastao kada se vozilo našlo na klizavom delu puta, te prešao u pogrešnu traku, ali je sistem brzo uspeo da automobil vrati na odgovarajući deo puta.

PCPress.rs Image

Asistent koji vozača sprečava da izgubi kontrolu u kriznom trenutku nije ništa novo, budući da već nekoliko godina unazad sve više vozila dobija takve opcije, ali vozač pomenutog automobila tvrdi da je Tesla Autopilot u navedenoj situaciji učinio mnogo više kada je vozilo naišlo na klizavi deo puta, te se našlo u pogrešnoj traci. Nakon toga je, kako tvrdi vozač, Autopilot automatski preuzeo kontrolu, te uspeo da vozilo brzo vrati u ravnotežu. Čitava nezgoda zabeležena je kamerom, te je vozač video kasnije podelio kao dokaz koji ide u prilog njegovoj priči.

Vozač tvrdi da tokom incidenta nije dodirivao volan, a u poslednje vreme zabeleženo je nekoliko sličnih snimaka, budući da je kompanija nedavno lansirala aplikaciju za snimanje događaja tokom vožnje, te je sve više priča koje Autopilot opcije lansiraju u realm herojskih funkcija koje priskaču u pomoć u najtežim trenucima na putu.

Pročitajte i:  Teslina Gigafabrika u Šangaju proizvela je milion automobila

Izvor: Elektrek

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,