BIZIT plus

Elon Musk preti da će tužiti Microsoft jer je korisio podatke sa Twittera bez dozvole

Microsoft je navodno izbacio Twitter iz reklamne usluge, nakon što je Twitter počeo da naplaćuje pristup korisničkim podacima.

PCPress.rs Image

Elon Musk je putem Twittera upozorio Microsoft na novu tužbu, nakon što je Microsoft objavio da će izbaciti Twitter sa svoje platforme za korporativno oglašavanje. Reč je o usluzi koja koristi AI da pomogne kupcima oglasa da upravljaju svojim nalazima na društvenim mrežama na jednom mestu.

Musk smatra da je Microsoft na takav način nezakonito pristupao podacima sa Twittera.

Novi sukob nam još jednom otvara deo slike. Microsoft zapravo kroz objedinjenu platformu kojom je moguće jednostavno ciljano oglašavanje na više različitih mreža skuplja podatke o korisnicima tokom decenije. Količina prikupljenih podataka je frapantna i daje autetničan položaj za razvoj i manipulaciju tržištem. Očito da su i Twitter, Facebook i Instagram sve vreme znali za ovaj potez i pružili ovakav uvid u podatke svojih korisnika.

Nakon što je Twitter doneo odluku da naplaćuje pristup oglašavanju, Microsoft ga uklanja iz svoje objedinjene platforme. Zapravo samo je iskočio još jedan dokaz o zloupotrebi podataka koja traje više decenija.

Pročitajte i:  Microsoft uklanja još jedan alat iz Control Panel-a Windowsa 11

Musk kroz svoje poslovne poteze na Twitteru ruši sagrađenu kulu društvenih mreža i tehnoloških kompanija sporo i veoma sigurno. Upravo njegovi poslovni potezi izazivaju zemljotrese koji otkrivaju sve dublje iluziju koja je trajala decenijama.

Izvor: news.sky.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,