Microsoft Teams želi da učini svoju najčudniju funkciju korisnom

Iskorištavanje virtuelnih pozadina u Microsoft Teams moglo bi zapravo postati lakše i intuitivnije zahvaljujući novom izdanju kompanije.

PCPress.rs Image

Poboljšani zeleni ekrani stižu u Microsoft Teams

Usluga video konferencije objavila je u martu 2023. da će doneti tehnologiju zelenog ekrana kako bi se poboljšala detaljnost i tačnost virtuelnih pozadina i efekata zamućenja bez potrebe za dodatnim softverom ili hardverom. Sada je kompanija otkrila više detalja o tome kako će ta nova alatka funkcionisati i kako veruje da zeleni ekrani mogu da podignu vaše Microsoft Teams pozive na sledeći nivo.

U postu na blogu Microsoft Tech Community, stručnjak kompanije Jan Steberl je izneo kako funkcija zelenog ekrana, koja je sada u javnom pregledu, može da obezbedi „poboljšani virtuelni efekat pozadine“.

On je primetio kako „zeleni ekran poboljšava oštrinu i definiciju efekta virtuelne pozadine oko vašeg lica, glave, ušiju i kose. Takođe vam omogućava da pokažete rekvizit ili drugi predmet u ruci kako bi bili vidljiviji drugim učesnicima sastanka”.

Korisnici će morati da osiguraju da imaju ekran u punoj boji ili pozadinski zid iza sebe koji mora biti ravan bez ikakvih mrlja ili drugih nepravilnosti, da bi koristili ovu funkciju. Takođe će morati pažljivo da odaberu boju pozadine kako bi osigurali da se pozadina ili efekat zamućenja pravilno primenjuju i da izgledaju visokog kvaliteta.

Pročitajte i:  Microsoft konačno donosi podršku za tastature i miševe za Xbox Cloud Gaming naslove

Steberl je podsetio korisnike da će morati da primene efekat pozadine na sastanku Teams pre nego što omoguće efekat zelenog ekrana, što se može uraditi nakon pridruživanja pozivu klikom na ikonu „More“ na traci sa alatkama sastanka, a zatim biranjem Video effects > Green Screen Settings u Backgrounds odeljku i prebacivanjem opcije pod Teams settings -> Devices -> Green screen.

On je upozorio da će aktiviranje zelenog ekrana automatski onemogućiti zamućenje pozadine i Together Mode, iako je kompatibilan sa nekoliko opcija režima Presenter, uključujući Standout, Side-bi-Side i Reporter, PowerPoint Live Standout i zamenu pozadine (JPEG/PNG) .

Zeleni ekran na Microsoft Teams je trenutno podržan samo na Windows i macOS uređajima sa Intel i AMD čipovima – Apple Mac računari sa M1/M2 hardverom još uvek ne mogu da uživaju u ovoj funkciji.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: