ePlaneta

Microsoft Edge dobija nove funkcije: AI generator slika, deljenje na više uređaja i još mnogo toga

Microsoft je predstavio veliko ažuriranje svog web browsera Edge.

PCPress.rs Image

Microsoft Edge dobija nove funkcije koje pokreće veštačka inteligencija

Ovo ažuriranje donosi mnoštvo novih funkcija, od kojih su neke usmerene na povećanje produktivnosti korisnika, dok su druge usmerene na to da čitav proces korišćenja web browsera učine jednostavnijim i bržim. Lista uključuje funkcije kao što su AI image creator, Drop i cross device sharing funkcija, između ostalog.

Šta je novo u Microsoft Edge-u?

AI Image Generator

Ovu funkciju pokreću najnoviji OpenAI DALL∙E modeli i pomoći će korisnicima u „kreiranju slika koje još ne postoje“. Takođe može pomoći korisnicima da pronađu tačne slike koje traže. 

Kako se koristi: Korisnici Edge-a mogu da dođu do bočne trake na desnoj strani browsera, dodirnu ikonu Image Creator, unesu upit i odaberu sliku iz dostupne opcije. Kada odaberu onaj koji odgovara njihovim potrebama, mogu da ga preuzmu i dodaju u svoj dokument ili ga otpreme na društvene medije. Što se tiče dostupnosti, Microsoft kaže da je Image Creator sada dostupan na desktopu za Edge korisnike širom sveta.

Pročitajte i:  Greška TikTok AI alatke  

Deljenje fajlova je olakšano

Microsoft takođe dobija novu funkciju Drop, koja je u suštini jedan prostor za ispuštanje i pristup sadržaju koji korisnici žele da podele sa sobom, na bilo kom od svojih uređaja. Microsoft kaže da sa ovom funkcijom korisnici mogu ne samo da dele fotografije sa sobom sa jednog uređaja na drugi, već mogu da dele i druge tipove fajlova, pa čak i beleške.

Kako se koristi: Da bi koristili Drop na desktopu, korisnici jednostavno moraju da kliknu na ikonu Drop na bočnoj traci, zatim na ikonu Plus ili da koriste prevlačenje i otpuštanje da dodaju svoj sadržaj. Da bi otvorili Drop na svom mobilnom telefonu, korisnici treba da kliknu na preklopni meni i izaberu Drop iz menija.

Drop je dostupan na PC-u, Mac-u, iOS-u i Android-u širom sveta.

Lako editujte i čuvajte web slike

Microsoft je takođe predstavio mogućnost editovanja i čuvanja web slika bez dodatnih alata ili aplikacija izvan Edge browsera.

„Sada umesto da morate da preuzimate, čuvate i uređujete u zasebnoj aplikaciji na računaru ili macOS uređaju, možete jednostavno da kliknete desnim tasterom miša na željenu web sliku i, bez napuštanja prozora browsera, isecite, prilagodite osvetljenje i boju i dodate filtere . Odatle možete da sačuvate uređenu sliku za kasniju upotrebu“, objasnio je Microsoft u postu na blogu.

Pročitajte i:  OpenAI: Bivši radnici žele da nas upozore da je AI opasan

Ažuriran je Efficiency Mode

Microsoft kaže da je takođe napravio ažuriranja za režim efikasnosti u Edge-u. Jedno od ažuriranja je da kada laptop na kojem radite otkrije da mu je baterija skoro prazna, pokreće se režim efikasnosti, omogućavajući funkcije za uštedu energije kada niste u interakciji sa browserem. Ovo ažuriranje takođe daje korisnicima više opcija za način na koji žele da uštede vek baterije.

Pored toga, ažurirani režim efikasnosti pomaže korisnicima da uštede energiju kada su uključeni preko balansiranog podešavanja. Korisnici koji žele da uštede što više energije, mogu da omoguće postavku Maximum Savings za istu. Međutim, Microsoft upozorava da to može uticati na performanse browsera.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,