BIZIT plus

Elon Musk proglašen za ličnost godine za 2021.

Izvršni direktor Tesle Elon Musk proglašen je za “ličnost godine” za 2021. godinu. Godinu u kojoj je njegova kompanija električnih automobila postala najvredniji proizvođač automobila na svetu, a njegova raketna kompanija će se popeti na ivicu svemira sa potpuno civilnom posadom, prema časopisu Time Magazine.

PCPress.rs Image

Najbogatiji čovek na svetu je i ličnost godine

Musk je takođe osnivač i izvršni direktor SpaceX-a, lider startup-a Neuralink-a i vodi infrastrukturu firme The Boring Company. Teslina tržišna vrednost ove godine je porasla na više od bilion dolara, što kompaniju čini vrednijom od Ford-a i General Motors-a zajedno.

Tesla proizvodi stotine hiljada automobila svake godine i uspela je da spreči probleme u lancu snabdevanja bolje od mnogih svojih rivala, istovremeno gurajući mnoge mlade potrošače da pređu na električne automobile i stare proizvođače automobila da prebace fokus na EV vozila.

„Za stvaranje rešenja za egzistencijalnu krizu, za oličenje mogućnosti i opasnosti doba tehnoloških titana, za pokretanje najsmelijih i najrazornijih transformacija društva, Elon Musk je Time-ova ličnost godine za 2021.“, rekao je Edward Felsenthal, glavni urednik časopisa Time Magazine.

Od gostovanja u Saturday Night Live do objavljivanja tvitova o kriptovalutama, Musk je dominirao naslovima i prikupio preko 66 miliona pratilaca na Twitter-u.

Neki od njegovih tvitova su takođe privukli pažnju regulatornih organa.

Pročitajte i:  Tesla priprema kompaktni crossover pod kodnim imenom „Redwood“

Prema Time Magazine-u, „ličnost godine“ označava nekoga „ko je najviše uticao na vesti ili naše živote, na bolje ili na gore“.

PCPress.rs Image

Časopis Time Magazine proglasio je pop pevačicu Olivia Rodrigo za „Zabavljača godine“, američku gimnastičarku Simone Biles za „Sportistu godine“, a naučnici koji se bave vakcinama proglašeni su za „Heroje godine“.

Prošle godine, novoizabrani predsednik SAD Joe Biden  i novoizabrana potpredsednica Kamala Harris zajedno su dobili titulu “ličnost godine”.

Time Magazine je započelo ovu tradiciju još 1927. godine. Generalni direktor Facebook-a sada kompanije Meta, Mark Zuckerberg i osnivač Amazona Jeff Bezos takođe su dobili titulu „ličnost godine“ u prošlosti.

Izvor: Reuters

Facebook komentari: