Elon Musk proverava tačnost sopstvene Wikipedia stranice

Izvršni direktor kompanije Tesla – Elon Musk – nedavno je izvršio inspekciju svoje Wikipedia stranice, i tom prilikom pronašao određene propuste koji su ubrzo nakon toga ispravljeni.

PCPress.rs Image

Kasnije je na svom Twitter nalogu napisao da godinama nije proveravao stranicu koja okuplja informacije o njemu, a među greškama se našao i podatak koji tvrdi da je Musk investitor, povodom čega je napisao da to nije tačno i da će, ako Tesla i SpaceX bankrotiraju, zajedno sa njima bez novca ostati i on. Tako je objasnio da se većina njegovog bogatstva zasniva upravo na deonicama ove dve kompanije.

Kada ga je jedan Twitter korisnik upitao kako to da se Tesla ne računa kao investicija, Musk je objasnio da se radi o kompanijama čiji je osnivač, te da se sredstva kreću od Tesla-e do Space X-a, tako da sve što ima ulaže tu. U praksi, to znači da Musk raspolaže gomilom deonica kompanija koje osniva, ali da ne ulaže novac u kompanije.

Pročitajte i:  Pozivi preko Zoom aplikacije biće moguće obavljati u Tesla automobilima

Stranica je nakon toga ažurirana, pa je termin investitor zamenjen sa “business magnet,” budući da je Musk u više navrata izjavio kako želi da ostane upamćen upravo tako. Novi termin je kasnije obrisan, ali je pojam „investitor“ ostao izvan stranice. Suštinski, ovim putem je Elon Musk potvrdio da on svoj lični novac ne ulaže u projekte.

Izvor: Business Insider

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,