ePlaneta

Elon Musk razmišlja o proizvodnji Tesla Pi telefona

Glasine o telefonima koje bi proizvodila kompanija Tesla postoje već neko vreme. Međutim, tek sada je Musk priznao na Twitter-u da zaista razmišlja o razvoju sopstvenog telefona. 

tesla

Haotične promene u Twitter-u, od kada ga je Musk preuzeo, dovele su do toga da bi Apple i Google mogli da počnu da razmatraju da li da ovu aplikaciju isključe iz svojih prodavnica. Iako nema zvaničnih informacija da su se odlučile na ovaj korak, Musk je izgleda rešio da predupredi situaciju u kojoj bi se možda našao takvom odlukom. Kako stvari stoje, on je sve bliži odluci da započne proizvodnju Tesla Pi telefona.

Suštinski, Musk već ima (skoro) sve komponente na raspolaganju. Tesla već ima sopstvenu tehnologiju čipova, kao i Linux zasnovani OS sa modernim korisničkim interfejsom, koji koriste milioni korisnika u njegovim električnim automobilima, sposoban da pokreće aplikacije i igre.

Naravno, postoji još jedna, jednostavnija i lakša varijanta. Ako se Apple i Google zaista odluče da izbace Twitter iz svojih prodavnica, instalacioni fajl će i dalje biti moguće preuzeti i instalirati na telefone. Kod Android-a to je jednostavna procedura, dok je kod iOS-a nešto komplikovanija, ali i dalje moguća.

Pročitajte i:  Kineski skuteri su veliki izazov za Teslin FSD

Ipak, znajući Muska, kao i njegovu tvrdoglavost, ne bi nas čudilo da se odluči na „skuplju i neizvesniju“ varijantu – proizvodnju sopstvenog brenda mobilnih telefona, koja će imati preinstaliran Twitter na sebi.

Izvor: 9to5mac

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,