Elon Musk se seli na Mars

Elon Musk već neko vreme govori o tome da planira da i sam krene na put do Crvene planete, ali sve do sada nije precizirao kolika je verovatnoća da se taj put dogodi i u realnosti. Nedavni intervju za dokumentarnu seriju televizije HBO je to promenio, budući da je Musk precizirao da postoji šansa od čak 70% da se jednog dana nađe na Marsu.

PCPress.rs Image

U intervjuu je govorio o tome da je put na Mars sve verovatniji, a zahvaljujući nedavnim otkrićima, te dodao da će se u početku verovatno raditi o putovanju u jednom smeru, tako da će, ako na Mars krene, skoro sigurno tamo i ostati. Dodao je da ovaj put neće biti namenjen samo bogatima, budući da će opasnosti verovatno odbijati pripadnike najviše klase. Pored toga, oni koji do Marsa stignu neće uživati u udobnostima, te će najveći deo vremena provoditi u izgradnji baze u uslovima koji neće biti ni malo laki.

Musk se, naravno, oslanja na Starship, te na šire planove koje ima za Crvenu planetu, a već se radi i na planovima za marsovske naseobine, te izvore hrane i energije. Tako se sve više čini da je pitanje „kada će ljudi krenuti na Mars“ već zauzelo mesto na kojem se ranije nalazila sumnja da će se to ikada dogoditi.

Pročitajte i:  Musk izgubio parnicu protiv izraelske kompanije za prikupljanje podataka

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,