BIZIT 2022

BIZIT 2018: GoPro vizija svetle budućnosti poslovnih softvera

“Posao je na prvom mestu, a softver je tu samo da ga podrži”, rekao je Miloš Pucarević, Business Development Manager kompanije GoPro, na početku svog izlaganja drugog dana nedavno održane BIZIT konferencije. Tema Miloševog izlaganja u bloku posvećenom poslovnim softverima bilo je najnovije Microsoft Dynamics NAV Business Central rešenje koje je fokusirano na biznis korisnike. 

PCPress.rs Image
Miloš Pucarević, Business Development Manager, GoPro

NAV softver se prodaje u 195 zemalja i ima preko 2,7 miliona korisnika. Business Central je rešenje kreirano na Dynamics NAV osnovi i može da se isporučuje kao servis preko interneta ili na infrastrukturi klijenta, a velika prednost jeste prisustvo automatski aktivnih Microsoft alata, te oslonac na veštačku inteligenciju i mašinsko učenje radi konstantnog unapređivanja. Kompanija GoPro je Gold partner kompanije Microsoft i sa 60 zaposlenih stručnjaka predstavlja najveći NAV tim u zemlji, te je opslužila preko 60 zadovoljnih klijenata.

“Mislim da je budućnost svetlo ružičasta. Da to ne mislim ne bih ni živeo ni radio u ovoj zemlji. Mislim da imamo odličan potencijal i u domenu poslovnog softvera i u domenu ljudi koji se bave razvojem, samo mislim da je potrebno da to i država podrži na pravi način zakonima, to jest da ne otežava. Nije problem u softveru, problem je u regulativama koje softver mora da zadovolji, a to je nešto što iziskuje dodatan rad, povećava cenu i ostalo”, zaključio je svoje izlaganje Miloš.

Pročitajte i:  GoPro: Od prvog broja zajedno

Celo predavanje možete pogledati u video snimku ispod ili na zvaničnom BIZIT youtube kanalu:

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,