BIZIT plus

Elon Musk stvara TruthGPT – rivali OpenAI & Google

Planovi Elona Maska za sopstvenu AI kompaniju počinju da dolaze u fokus. Izvršni direktor Twitter-a rekao je da želi da napravi kompaniju koja će biti konkurent OpenAI-u i Google-u.

PCPress.rs Image

Maskove ambicije ka AI tehnologiji sve veće

Mask je naveo da razmišlja o tome da poduhvat nazove „TruthGPT“ i da bi cilj bio da se stvori „maksimalna veštačka inteligencija koja traži istinu i koja pokušava da razume prirodu univerzuma“. Spekulacije o Maskovim AI ambicijama se povećavaju jer je nedavno podneo papire za posao pod nazivom X.AI Corp. Takođe je kupio hiljade GPU-a i angažovao istraživače iz DeepMind-a za nepoznati Twitter AI projekat. Nejasno je da li su ove dve inicijative povezane.

Mask je rekao da njegova motivacija potiče od zabrinutosti oko pravca korišćenja veštačke inteligencije i pretnje koja bi mogla da predstavlja po čovečanstvo. Bio je pobornik OpenAI-a, čije je pokretanje pomogao 2015. Ali Mask se distancirao od organizacije nakon neslaganja sa Semom Altmanom oko toga ko će voditi organizaciju. Nedavno je kritikovao OpenAI zbog pokretanja profitnog poslovanja i saradnje sa Microsoft-om.

Pročitajte i:  Tesla izbegavala plaćanje federalnog poreza dok je isplaćivala izvršnim direktorima 2,5 milijardi dolara tokom pet godina

Iako nije jasno kako bi Maskovi planovi veštačke inteligencije mogli da utiču na Twitter, on rekao da Twitter radi na funkciji koja bi korisnicima omogućila da opciono šifruju svoje direktne poruke. O šifrovanim direktnim porukama se priča godinama, a Mask je naveo da bi Twitter trebalo da ponudi šifrovanje u stilu signala.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: