BIZIT plus

Samsung Electronics osvojio 80 nagrada na iF Design Awards 2023

Kompanija Samsung Electronics dobitnik je ukupno 80 nagrada na International Forum (iF) Design Awards 2023, prestižnom nemačkom međunarodnom takmičenju u dizajnu. Među nagrađenima bili su i Samsung Bespoke Infinite Line frižider i kuhinjski uređaji koji su osvojili zlatnu nagradu.

PCPress.rs Image

Osnovana 1953. kao Die Gute Industrieform e.V., iF Design Award sprovodi sveobuhvatne evaluacije u ukupno devet kategorija: proizvod, pakovanje, komunikacija, profesionalni koncept, unutrašnja arhitektura, arhitektura, dizajn usluge, korisničko iskustvo (UX) i korisnički interfejs (UI).

“Važno je dizajnirati smislena iskustva koja integrišu promenjive vrednosti korisnika sa inovativnim tehnologijama. Nastavićemo da doprinosimo životu naših korisnika, ali i našem društvu dizajnom koji zadovoljava sve potrebe”, rekao je TM Roh, predsednik i rukovodilac Centra za Korporativni Dizajn u kompaniji Samsung Electronics.

Zlatna nagrada odaje priznanje dizajnu koji nudi prilagođena iskustva za različite stilove života

Bespoke Infinite Line vrhunski je ugradni frižider koji je dostupan u izboru modela frižidera, zamrzivača ili vinskog podruma i ima vanvremenski modularni dizajn koji se besprekorno uklapa u svaki enterijer. Uz jednostavne linije, visokokvalitetne prirodne materijale i karakteristike koje povećavaju praktičnost i pojednostavljuju skladištenje hrane, Bespoke Infinite Line dodaje trajnu vrednost kuhinjama korisnika.

PCPress.rs Image

Spoljnji deo frižidera izrađen je od vrhunskog aluminijuma koji je otporniji na udubljenja i ogrebotine te omogućava jednostavno brisanje tragova i mrlja. Unutrašnjost je svetla, prefinjena, sadrži Black Metal Cooling ploču i Tunnel Lighting — dve odlike koje predstvaljaju elegantnu ravnotežu oblika i funkcije frižidera.

Pročitajte i:  Samsung microSD olakšaće AI na uređaju 

Ukupno 80 nagrada, od proizvoda do UX dizajna, uključujući televizore, kućne aparate i pametne telefone

Na ovogodišnjem iF Design Awards 2023 događaju, kompanija Samsung osvojila je ukupno 80 nagrada u svim kategorijama dizajna što uključuje grupu “Proizvod“ i “UX“ u kojoj su bili najdominantniji po pitanju broja nominacija.

PCPress.rs Image

Uz zlatnu nagradu za Bespoke Infinite Line, Samsung je takođe dobio nagrade u kategoriji proizvoda za Odyssey Ark, prvi 55-inčni 1000R zakrivljeni ekran za gejming, Bespoke Jet™, bežični all-in-one štapni usisavač s Clean Station™ multifunkcionalnom stanicom za čišćenje i Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition, pametni telefon koji nudi ekskluzivno iskustvo prilagođavanja dopuštajući korisnicima da dizajniraju uređaj koji je jedinstven.

PCPress.rs Image

Nadalje, Samsung TV UX takođe je prepoznat za izvrsnost dizajna. Reč je o opcijama koje uključuju Vodič za znakovni jezik temeljen na avatarima koji na TV meniju pruža objašnjenja na znakovnom jeziku kao i Samsung Space Tycoon – igra koja se temelji na simulaciji i upravljanju virtualnog prostora na platformi Roblox metaverse. Tamo korisnici mogu stvarati, igrati igre i razmenjivati iskustva korišćenja Samsung uređaja.

Facebook komentari: