Elon Musk: Tesla Roadster kao leteće vozilo

Elon Musk je nedavno gostovao u podcastu Joa Rogana, a publika je po treći put mogla da čuje sirove ideje iza kojih stoji trenutno najbogatiji čovek na svetu.

PCPress.rs Image

Neke teme su bile zanimljivije od drugih, a među najjednostavnijima se našla priča o kombiju na solarni pogon. Musk je objasnio da je logičnije da se solarne ploče nađu na kombiju nego na običnom automobilu, a zbog veće površine krova. Govorilo se i o letelici Starship, te o tome da je inženjerima već naloženo da vrh rakete „zašilje“, a zbog onoga što je Sasha Baron Cohen izgovorio u filmu The Dictator.

Najzanimljiviji je bio deo razgovora o novom Tesla Roadster super-automobilu, koji bi, kako tvrdi Musk, trebalo da lebdi u vazduhu. Zamišljeno je da vozilo leti na metar od tla, možda malo više od toga, a u pitanju je visina koja ne bi ugrozila putnike u slučajevima kada budu prinuđeni da brzo napuste vozilo. Musk je podsetio i na ideju da Roadster dobije raketne motore.

Roadster (verzija koja ne leti) bi do korisnika trebalo da stigne već 2022. godine, što će sigurno biti veliki skok u budućnost, bar kada je transport putnika u pitanju.

Pročitajte i:  Tesla vodi kupce na probnu vožnju kako bi pokazala svoju FSD tehnologiju  

Izvor: Mashable

Facebook komentari: