Facebook radi na audio chat aplikaciji

Mark Zuckerberg je nedavno gostovao na audio chat aplikaciji Clubhouse, da bi se malo nakon toga pročula vest da kompanija Facebook radi na sopstvenoj verziji.

PCPress.rs Image

Izvori bliski projektu kažu da Facebook radi na tome da korisnicima ponudi nove načine za komunikaciju. Ovoga puta se radi o audio formatu, na kojem se zasniva Clubhouse, a koji Facebook planira da implementira u svoje proizvode. Clubhouse se pojavio 2020, te funkcioniše kao socijalna platforma na koju može da se stupi samo ako se dobije poziv od nekoga ko je već korisnik. Aplikacija je brzo izazvala brojne kontroverze, najpre zbog toga što se sadržaji ne moderiraju, tako da ne postoji nikakva kontrola. Ipak je privukla i brojne poznate ličnosti, te su o njoj, između ostalih, govorili i Oprah, Ashton Kutcher, Drake i Elon Musk.

https://twitter.com/andrewchen/status/1357562778198843392?s=20

Sa rastom popularnosti raste i interesovanje, pa je logično da Facebook želi sopstvenu verziju aplikacije. Izvori tvrde da je grupi stručnjaka već naloženo da počnu sa radom na aplikaciji koja će ličiti na Clubhouse. Ako je verovati glasinama, projekat je već na početku, istina u prvim fazama razvoja, pa će zainteresovani morati da se naoružaju strpljenjem.

Pročitajte i:  Threads aplikacija prestigla je X (ranije poznatu kao Twitter) u brzini preuzimanja na mobilnim uređajima 

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,