Elon Musk: X (bivši Twitter) briše naslove vesti

Elon Musk ima novu ideju kako da X (bivši Twitter) postane još bolji – sve će, tvrdi, biti lepše kad se uklone naslovi iz medijskih tekstova koji se dele na ovoj platformi.

PCPress.rs Image

Vesti koje se dele na dojučerašnjem Twitter-u sada izgledaju kao normalni postovi – sličica, naslov, link i nekoliko rečenica o tekstu. Ako Musk ispuni ono što je mislio, uskoro će od ovog skupa ostati samo slika i URL, bez naslova i teksta. Tvrdi se da će korisnici moći da dopisuju ono što nedostaje, mada nije najjasnije zašto kad sve već funkcioniše.

Da se ne lažemo – promene su neizbežne, čak i kad su glupe. Musk potez objašnjava željom da se smanji veličina postova, a kako bi korisnici mogli da vide više stvari odjednom. Pored toga je novinare nedavno pozvao i da tekstove postavljaju direktno na X, od kojih doduše mogu i da zarade, pod uslovom da pišu na nekom od jezika koji govore milioni i da plaćaju Twitter Blue (ili X Blue, ko će ga znati).

Pročitajte i:  X (Twitter): Korisnici će morati da plaćaju za otvaranje naloga

Vest o naslovima koji nestaju je stigla kratko nakon što je moglo da se pročita da X guši sajtove koje Musk ne voli – kada neki korisnik klikne na link ka New York Times-u, Facebook-u ili nekom drugom „omraženom“ mestu, događa se odlaganje od pet sekundi, što svakog poštenog internet građanina nervira i demotiviše.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,