Epic Games kupila „kid tech“ kompaniju SuperAwesome

Epic Games je objavio akviziciju kompanije SuperAwesome, pionira na tzv. „kid tech“ tržištu koja omogućava deci bezbedno i sigurno digitalno iskustvo, kao i reklamiranje prilagođeno dečijem uzrastu. Finansijski detalji o ovom dogovoru nisu objavljeni.

PCPress.rs Image

SuperAwesome infrastruktura obuhvata više od 300 kompanija, među kojima su Mattel, Disney, Hasbro i Lego. Oni su definisali digitalne standarde koji će obezbediti anonimnost dece kada koriste online igre i gledaju video snimke. Njihova Kids Web Services (KWS) platforma omogućava developerima da prilagode sadržaje dečijem uzrastu. Epic Games planira da, zajedničkim snagama sa SuperAwesome, nastavi razvoj ove platforme i da izgradi široku lepezu servisa koji će biti prilagođeni deci po pitanju bezbednosti upotrebe.

Proizvodi kompanije SuperAwesome su usklađeni sa GDPR-om u Evropi i sertifikovani su kroz KidSAFE i Safe Harbor programe Entertainment Software Ratings Board-a. A sa AwesomeAds sistemom, developeri će unutar svojih proizvoda moći da ponude način monetizacije koji je prihvatljiv za decu. Inače, kroz ovu platformu svakog meseca se obavi više od 12 milijardi digitalnih transakcija.

Pročitajte i:  Yahoo povlači svoje servise iz Kine

Izvor: Venture Beat

Facebook komentari:

Tagovi: , ,