Top50 2023

Epic Games objavio tzv. “limited accounts” da zaštiti najmlađe igrače

Epic Games uvodi novi tip naloga za mlađe igrače koji će zahtevati saglasnost roditelja pre nego što mogu da rade stvari kao što su kupovine iz Fortnite-ove prodavnice u igri sa pravim novcem ili korišćenje glasovnog ćaskanja.

PCPress.rs Image

Epic uvodi roditeljski nadzor nad svojom platformom

Epic je pozicionirao zatvorene naloge kao „novi način da se deca pridruže metaverzumu“. Od danas, igrači će videti jednokratni zahtev za svoje godine kada se prijave u Epic Games Store-u. Ako neko naznači da je mlađi od 13 godina od sada će imati korisnički račun. Iako će i dalje moći da igraju Fortnite, Rocket League ili Fall Guys sa prethodno kupljenim pristupom, moraće da navede e-mail adresu roditelja ili staratelja i da od njih dobije saglasnost za korišćenje određenih funkcija.

Nekoliko drugih funkcija je onemogućeno u zatvorenim nalozima, uključujući sve kupovine novcem, besplatno tekstualno ćaskanje, trgovanje u Rocket League, kupovinu ili preuzimanje naslova Epic Games Store-a koji nisu u vlasništvu Epic-a, prilagođena imena za prikaz i dvofaktornu autentifikaciju zasnovanu na SMS-u. Bez saglasnosti roditelja, mlađi igrači neće moći da povežu svoj Epic nalog sa uslugama kao što su Facebook, Instagram i Twitch.

Pročitajte i:  Poklon za praznike: Igra Human Resource Machine

Epic će ukinuti ograničenja kada roditelj ili staratelj daju saglasnost, ili kada igrač napuni 13 godina. U međuvremenu, oni sa takvim nalogom i dalje mogu da koriste sva sredstva koja su već u njihovom Epic novčaniku za kupovinu stvari u Fortnite-u, Rocket League-u, Fall Guys-u i drugim igrama u vlasništvu Epic-a. Nakon što roditelj ili staratelj verifikuju korisnički račun, mogu da podese roditeljski nadzor.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: