Eset dobio 64. Virus Bulletin nagradu

eset-nod32 Test koji je sproveden od strane nezavisnog britanskog magazina Virus Bulletin (VB) je ocenjivao performanse 38 sigurnosnih proizvoda na osnovu efektivnosti u odbrani od malware-a. Samo 28 proizvoda je dobilo VB100 nagradu, koja se dodeljuje za detekciju svih „In-the-Wild“ virusa, bez lažno pozitivnih prijava. Ovakve performanse su proizvodima kompanije ESET osigurali 64. VB100 nagradu.

Treba istaći i da je testirani proizvod ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition imao najbolji RAP (reaktivna i proaktivna detekcija) rezultat među svim testiranim proizvodima. Za test platformu je korišćen Windows Server 2003, a u listu "In-the-Wild" virusa ubačene su nove varijante postojedih polimorfnih virusa, neke nove varijante Sality virusa, kao i dosta Virut uzoraka. Na osnovu Virus Bulletin izveštaja, svaka varijanta malwera je replicirana na minimum 1000 uzoraka, dok je ukupan broj u Wild Listi prešao 14.000.

Više o ESET-ovim proizvodima pogledajte na www.nod32adria.com/srbija.

Virus Bulletin sprovodi nezavisno komparativno testiranje antivirusnih proizvoda. VB nagrade su visoko cenjene u antvirusnoj industriji, budući da su metode testiranja vrlo rigorozne i da nikakva naknada ili ponovno testiranje nisu mogući. VB pored ovoga organizuje i godišnju VB konferenciju za profesionalce iz oblasti antivirusa koja je vrlo uvažena u antivirusnoj zajednici.

Pročitajte i:  Google Play Protect: Nemoćan u stvarnom svetu

Izvor: www.extreme.rs/eset .

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,