BIZIT plus

Etheremon – nova igra za ljubitelje kriptovaluta

Bilo je pitanje trenutka kada će kripto-igre da uzmu maha, te kada će neko pokušati da kopira uspeh koji su postigle CryptoKitties. Nova igra se zove Etheremon, i omogućava kupovinu virtuelnih čudovišta, a uz pomoć ethera, te kada ih jednom kupite, ona počnu da zarađuju za vas, a u zavisnosti od toga koliko su popularna.

PCPress.rs Image

Igra je trenutno prilično jednostavna, a funkcioniše tako što korisnici kupuju čudovišta, koje će kasnije moći da menjaju, ili čak da se bore sa njima. Za učešće u igri dovoljno je da se poseti sajt, a preko Metamask ekstenzije za pretraživač, te uloži nešto ethera. Igrači za sada mogu samo da čuvaju sličice koje su kupili, a koje zarađuju svaki put kada neko kupi isti tip virtuelnog čudovišta, a cene se kreću od 0,37 ETH, što je trenutno 298 dolara, do 1,2 ETH, što je 966 dolara.

Problem je u tome što će oni koji su se prvi priključili igri zarađivati od novih korisnika, te će to potrajati sve dok bude trajalo i interesovanje za igru, pa će se, kada novih igrača više ne bude bilo, čitava stvar urušiti. Izgleda da to ipak ne smeta igračima, koji žure da se što pre priključe igri, a kako bi zaradili što više. Jedan od naloga sa ove platforme trenutno je zaslužan za 2,82% svih ethereum transakcija, te utiče na rast vrednosti ove valute.

PCPress.rs Image

Virtuelna čudovišta, koja su glavna alatka u ovoj igri, u početku su izgledala kao uskršnja jaja, što ukazuje na to da je bilo problema oko autorskih prava, a posle pregovora sa ilustratorima korisnici su dobili nove slike, te njihovi novi ljubimci prilično podsećaju na pokemone.

Izvor: Mashable

Facebook komentari: