EU regulatori odlučuju o Google-ovoj kupovini aplikacije Photomath

Antimonopolska regulatorna tela EU postavila su 28. mart kao konačni rok za odluku o Google-ovoj kupovini kompanije hrvatske matematičke aplikacije Photomath, navodi se u dokumentu Evropske komisije.

PCPress.rs Image

Aplikacija je prešla 250 miliona preuzimanja

Organ EU za sprovođenje konkurencije mogao bi da reši kupovinu sa ili bez pravnih lekova nakon preliminarne revizije. Ipak može da se dogodi da organ EU otvori četvoromesečnu istragu ako utvrdi da postoje ozbiljne zabrinutosti.

„Možemo da potvrdimo da smo sklopili ugovor o kupovini aplikacije Photomath, nakon regulatornog pregleda“, rekao je portparol Google-a.

„Tehnologija koju koristi Photomath pomoći će Google-u da poboljša svoju sposobnost i da studentima pruži bolje iskustvo u učenju matematike. Takođe, aplikacija će pomoći u razvoju Google-ovih usluga koje omogućuju rešavanje domaćih zadataka korisnika.”

Aplikacija Photomath koristi kameru pametnog telefona za prepoznavanje, objašnjavanje i rešavanje matematičkih problema. U investitore kompanije spadaju Menlo Ventures, LearnCapital, Goodwater Capital, GSV Ventures i Cherubic.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google Search gubi opciju keširanih stranica
SBB

Tagovi: , ,