BIZIT plus

Microsoft predstavio Bing AI za Skype i druge mobilne aplikacije

Otkako je ranije ovog meseca počeo da otvara svoj generativni chatbot sa veštačkom inteligencijom u Bingu, Microsoft je omogućio više od milion ljudi pristup pregledu alata, dok su milioni drugih na listi čekanja. Do sada je jedini način da se pristupi chatbotu bio preko Edge desktop pretraživača.

Microsoft predstavio Bing AI za Skype i druge mobilne aplikacije

Microsoft je dodao i glasovnu kontrolu na uređajima

Od danas, oni koji imaju pristup chatbotu preko svog Microsoft naloga mogu da ga koriste u mobilnim aplikacijama Edge i Bing za Android i iOS. Dodirom na dugme Bing na dnu istoimene mobilne aplikacije započinje sesija ćaskanja. U mobilnoj aplikaciji Edge možete da pokrenete chatbot sa početne stranice.

Povrh toga, možete početi da koristite chatbot u Skype-u. Korisnici mogu da razgovaraju sa njim jedan na jedan ili da ga dodaju u grupno ćaskanje. Možete da koristite chatbot da biste pomogli u planiranju putovanja i omogućili svima ostalima da vide predloge u isto vreme. Takođe može da prevodi informacije sa više od 100 jezika.

Postoji i drugi način da koristite chatbot. Microsoft je dodao kontrolu glasom i na mobilnom i na desktopu. Iako su rani dani za chatbot, to bi konačno moglo značiti kraj za Cortanu nakon godina kada je glasovni asistent postepeno bledeo u pozadini. Microsoft napominje da bi mogao dovesti chatbot u druge aplikacije, kao što je Teams.

Pročitajte i:  Microsoft dodaje SSE4.2 na listu kompatibilnosti u Windowsu 11

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,