ERP 2024

Face ID protiv progonitelja javnih ličnosti

Posetioci koncerata Taylor Swift su u poslednje vreme podvrgavani skeniranju lica bez njihovog znanja i pristanka kako bi se izdvojili takozvani „mega-obožavaoci” koji su u poslednje vreme postali opsednuti ovom pop zvezdom.

PCPress.rs Image

Naime, posetioci su identifikovani dok su gledali u velike ekrane na kojima su se emitovali delovi sa generalne probe koncerta, ne znajući da u stvari gledaju u kamere koje su zadužene za identifikaciju. Podaci o posetiocima koncerta su potom slani u centar u Nešvilu, te upoređivani sa podacima o nekoliko stotina onih koji su već registrovani kao oni koji su opsednuti pop zvezdom. Iako je ova praksa izazvala određenu zabrinutost o privatnosti posetilaca, javnosti je saopšteno da stadioni na kojima su događaji održavani nisu u obavezi da posetioce obaveštavaju o tome da je identifikacija u toku, budući da su u vlasništvu privatnih kompanija.

PCPress.rs Image

Slične tehnologije za prepoznavanje lica su sve prisutnije u javnim prostorima širom sveta, a uprkos tome što još uvek pokazuju određene probleme prilikom identifikacije.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Muzika Taylor Swift se vratila na TikTok