Facebook ažurira video plejer

Facebook je počeo da uvodi redizajniran video plejer koji nudi vertikalno iskustvo na celom ekranu poput TikTok-a uz kontrolu reprodukcije video zapisa.

PCPress.rs Image

Facebook je objavio da uvodi ažurirani video plejer za mobilne uređaje. Kompanija kaže da planira da okupi dugačke video zapise i sadržaje uživo u jednom celom ekranu.

Ako skrolujete svoj feed u aplikaciji Facebook videćete vertikalni video preko celog ekrana. Do sada je aplikacija prikazivala horizontalne video zapise u zavisnosti od uređaja i dužine videa. Međutim, uvek možete da gledate video zapise u pejzažnom režimu tako što ćete okrenuti telefon.

Redizajnirani video plejer dolazi sa nekim novim kontrolama reprodukcije kao što je mogućnost da se pređe na određeni deo videa pomoću donjeg klizača i preskoči deset sekundi unazad ili unapred.

Facebook kaže da su poboljšane preporuke za sve dužine video zapisa i da je povećana verovatnoća da ćete videti video snimke na osnovu vaših interesovanja. Facebook će sada agresivnije gurati Reels kako bi pomogao kreatorima da dođu do publike koja im je nedostajala.

Pročitajte i:  Threads aplikacija prestigla je X (ranije poznatu kao Twitter) u brzini preuzimanja na mobilnim uređajima 

Ove preporuke će biti vidljive van plejera na kartici feed i video snimaka. Novi video plajer će biti predstavljen korisnicima koji žive u Sjedinjenim Državama i Kanadi, nakon čega će uslediti globalno predstavljanje u narednim mesecima.

Izvor: indianexpress.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *