Data centri 2024

Facebook bez reklama za 9,99 evra

Vesti o tome da će Facebook naplaćivati naloge na platformi uznemirile su one koji u lažne vesti veruju. Priča se da su mnogi već ugasili svoje profile, budući da se nisu potrudili da saznaju da se radi o plaćanju za Facebook bez reklama.

PCPress.rs Image

Nakon godina mimova i lažnih vesti o tome da Facebook više neće biti besplatan, za korisnike u Evropi je plaćanje postalo stvarnost. Bar donekle. Zašto? Zato što zakoni Evropske Unije već neko vreme pritiskaju kompaniju Meta, pa je odlučila da korisnicima ponudi Facebook bez reklama. Naravno ne besplatno.

Instagram i Facebook bez reklamiranja koštaju 9,99 evra mesečno. Ništa tu nije obavezno, pa korisnici mogu da biraju da li žele da plaćaju za ovu uslugu ili ne. Oni koji plate biće potpuno oslobođeni reklama, što je zgodno za sve koji veruju da ih Facebook prisluškuje da bi im nudio proizvode o kojima pričaju.

PCPress.rs Image

Niko u kompaniji Meta nije želeo da se ovo desi (bar niko od direktora), pa u saopštenju stoji da „veruju u internet koji je podržan reklamama i u ciljani, personalizovani marketing, ali nisu imali izbora nego da popuste pred evropskim zakonima“.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Facebook menja svoju ciljnu grupu
SBB

Tagovi: , ,