Facebook blokira reklame za kriptovalute

Kompanija Facebook saopštila je da će blokirati svaku reklamu koja promoviše kriptovalutne proizvode i usluge. Predstavnici Facebook-a pozvali su korisnike da prijave bilo kakve oglase u vezi sa kriptovalutama koji su izbegli bezbednosne mere kompanije.

PCPress.rs Image

Nedavno je došlo do pojave novih kriptovaluta da bi se uspelo u pokušaju suzbijanja velikog rasta vrednosti bitcoin-a. Facebook je priznao da neće moći uvek da spreči pojavu svakog oglasa za kriptovalute.

„Želimo da ljudi na Facebook-u nastave da otkrivaju informacije o novim proizvodima i uslugama bez straha od prevara. Što će reći, postoje mnoge kompanije koje reklamiraju binarne opcije, ICO i kriptovalute koje trenutno nisu pouzdane”, izjavio je Rob Latern, menadžer za proizvode za Facebook Business.

ICO (Initial coin offering) ohrabruje ljude da kupe nove kriptovalute pre nego što one budu „lansirane”, u nadi da će jednog dana one biti mnogo vrednije, pošto postanu popularne. Neke kompanije koriste ICO kao način za podizanje velikih suma novca, ali bez regulatornog opterećenja vezanog za podizanje gotovine na tradicionalan način. Zbog toga su mnoge ICO-a jednostavno nestale.

Pročitajte i:  Facebook koristi AI kako bi pojačao algoritam za video zapise

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,