ERP 2024

Facebook će plaćati korisnicima za glasovne snimke

Kompanija Facebook objavila je da će svojim korisnicima plaćati njihove glasovne snimke, koje će firma koristiti kako bi unapredila svoj sistem glasovne pretrage. Naravno, ovo neće važiti za sve korisnike koji snimaju glasovne poruke, već samo za one čiji će snimci biti korišćeni.

facebook glasovni snimci

Facebook ćutao o korišćenju snimaka u istraživačke svrhe

Potez o plaćanju korisnicima za korišćenje njihovih snimaka dolazi nakon otkrivanja da su Facebook, Amazon, Apple, Google i Microsoft koristili govorne zapise svojih korisnika kako bi unapredili sistem glasovne pretrage bez njihovog znanja. Tako će Facebook omogućiti svojim korisnicima da u okviru novog programa koji se zove “Pronunciations” snime svoje glasove.

U okviru ovog programa korisnici će moći da snime frazu “Hej portal“, kao i imena prijatelja sa liste. Korisnici mogu da snime ukupno 10 imena prijatelja, i to će morati da urade dva puta. Ukupno će za ovo biti dobijano 200 bodova u aplikaciji Viewpoints, ali ih korisnici ne mogu iskoristiti dok ne zarade 1.000 bodova. Iz Facebook-a kažu da će možda ponuditi do pet setova snimanja, tako da postoji mogućnost da se ispuni 1.000 bodova i zarada od 5 dolara putem PayPal-a.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Izvor: The Verge

Facebook komentari: