Facebook kriptovaluta Libra izgubila podršku PayPal-a

Nekoliko dana nakon što je Wall Street Journal nagovestio da neke kompanije koje su najavile inicijalnu podršku za Facebook kriptovalutu preispituju podršku, PayPal je objavio da će povući svoje učešće u Libra Association. Članovi osnivači ulažu 10 miliona dolara za finansiranje udruženja, a kako CNBC napominje, nejasno je šta će se dogoditi s tim novcem ako se učesnici povuku iz sporazuma.

PCPress.rs Image

Kako PayPal navodi: „PayPal je u ovom trenutku doneo odluku da odustane od daljeg učešća u Libra Association i nastaviće da se fokusira na unapređenje svoje postojeće misije i poslovnih prioriteta dok nastoji da demokratizuje pristup finansijskim uslugama stanovništvu koje nema pristup usluzi. Nastavljamo da podržavamo težnje vezane za Libru i radujemo se nastavku dijaloga o načinima zajedničkog rada u budućnosti. Facebook je dugogodišnji i cenjeni strateški partner PayPal-u, te ćemo nastaviti da sarađujemo i podržavamo Facebook u različitim kapacitetima.“

Ostali važni članovi se još uvek nisu oglasili po pitanju podrške projektu poput Mastercarda i Vise, dok je jedan od direktora Facebook-a, i bivši predsednik PayPala, David Marcus prethodno tvitovao da će „zvanični prvi talas članova Libra Association biti formiran u narednim nedeljama“. U međuvremenu, zakonodavci vrše pritisak na CEO-a Mark Zuckerberg-a da svedoči u vezi ovog pitanja. Videćemo ko će nastaviti sa podrškom, do tada inicijalni spisak od 28 imena možemo videti dole.

Pročitajte i:  Facebook menja svoju ciljnu grupu

Mastercard, PayPal, PayU (Nasper fintech ogranak), Stripe, Visa, Booking Holdings, eBay, Facebook/Calibra, Farfetch, Lyft, Mercado Pago, Spotify AB, Uber Technologies, Inc., Iliad, Vodafone Group, Anchorage, Bison Trails, Coinbase, Inc., Xapo Holdings Limited, Andreessen Horowitz, Breakthrough Initiatives, Ribbit Capital, Thrive Capital, Union Square Ventures, Creative Destruction Lab, Kiva, Mercy Corps, Women’s World Banking.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: